در جوار همجواران
در جوار همجواران
در جوار همجواران
نويسنده: حسن احمدي فرد
مرقد امامزادگان ياسر و ناصر در اطراف مشهد، سا لهاست كه ميزبان زوار و مسافران است
نكته
يادگاري قديم
چطور برسيم؟
از امام تا امامزاده
- وسيله شخصي: از شهر مشهد به سمت ييلاقات جنوب غربي برانيد. بعد از عبور از پارك جنگلي وكيل آباد به دوراهي طرقبه و شانديز مي رسيد. يك كيلومتر بالاتر از اين دوراهي در مسير طرقبه، درست رو به روي پمپ بنزين، يك جاده فرعي آسفالته قرار دارد كه همان جاده روستاي حصار گلستان است. ابتداي اين جاده تابلويي آهني نصب شده كه طرحي از يك گنبد و دو گلدسته دارد. جاده به سمت پايين دره شيب دارد. يكي دو پيچ پايين تر، گلدسته هاي حرم امامزاده ها در حاشيه جاده ديده مي شود كه به راحتي مي شود آن را پيدا كرد.
- تاكسي: از هر جاي شهر مشهد، تاكسي ها شما را به امامزاده ها مي رسانند. كرايه تاكسي ها بر اساس تاكسيمتر محاسبه مي شوند اما به صورت معمولي، كرايه تاكسي ها از حرم امام رضا (ع) تا امامزاده هاي ياسر و ناصر 8 تا 10 هزار تومان و از پارك ملت مشهد تا حصار گلستان بين 4 تا 6 هزار تومان است.
- اتوبوس: از شهر مشهد، با اتوبوس هم مي توانيد به زيارت امامزاده هاي ياسر و ناصر(ع) برويد. خط هاي 1، 10 و 12 از «پايانه هاي غدير»، «حرم مطهر» و«نخريسي»، شما را به پايانه «وكيل آباد» مي رساند. در پايانه وكيل آباد، سراغ خط 113 را بگيريد كه به روستاي حصار گلستان مي رود. ايستگاه ماقبل آخر اين خط، درست جلوي ورودي امامزاده هاست. نرخ اتوبوس هاي خصوصي در شهر مشهد 200 تومان و غير خصوصي ها100 تومان است.
كجا بمانيم؟
استراحت در گلستان
- خانه هاي روستا: مي توانيد در حاشيه يكي از باغ ها چادر بزنيد. چند تايي از اهالي روستا هم هستند كه خانه هايشان را در ازاي اجاره اي اندك در اختيار مسافران قرار مي دهند.
- در هتل: در روستاي حصار گلستان، دو هتل بزرگ مي توانند پذيراي شما باشند. «هتل سحاب» كه در همين روستا قرار دارد و در فضاي جنگلي خود، پذيراي مهمان هاست و «هتل بزرگ طرقبه» هم هست كه نرسيده به روستاي حصار گلستان قرار گرفته. هزينه اقامت در هتل سحاب شبي بين 40 تا 50 هزار تومان است اما در هتل بزرگ طرقبه، با هزينه هاي كمتري هم مي شود اقامت كرد.
نكات طلايي
- مراقب آفتار داغ تابستان باشيد و با خود كرم ضد آفتاب همراه ببريد.
- صحن و سراي امامزاده ها را با زباله، آلوده نكنيد.
- طبيعي است كه نبايد در طبيعت و خيابان ها و كوچه هاي روستا هم زباله بريزيد.
- پاي محصولات چيني به حصار گلستان هم رسيده است. با خريد صنايع دستي اهالي روستا، به رونق اين هنر كمك كنيد.
- براي ورود به باغ ها حتما با صاحبان باغ و اهالي محل، هماهنگ كنيد.
- آلوچه هاي جنگلي و محصولات مانند آن را از محل هاي بهداشتي تهيه كنيد تا در سفر دچار بيماري نشويد.
كاشي هاي يك طرح
چي بخريم؟
ارغوان باغ
- ميوه هاي تازه: بيرون حرم امامزاده هاي ياسر و ناصر، بازار خريد و فروش گرم است. دوره گردها بيشتر ميوه مي فروشند، آن هم ميوه هايي كه از باغ هاي همين روسـتاي حصار گلستان چيده اند. روستاي حصار گلستان باغ هاي سرسبز و خرمي دارد كه ميوه هاي آن زبانزد است. زردآلو، گيلاس و آلبالو. گردو هم است. گردوهاي حصار گلستان هم گردوهاي مرغوبي است. در روستاي حصار گلستان بهترين گردوها را مي شود كيلويي كمتر از 7 هزار تومان خريد.
- ارغوان بافي: سبدهاي بافته شده توسط اهالي حصار گلستان هم براي خودشان اسم و رسمي دارند. در همه منطقه طرقبه، سبد بافي با شاخه هاي ازغوان يا همان «ارغوان بافي»، هنر رايج در بين اهالي است. در دره هاي طرقبه، گياه ارغوان به وفور پيدا مي شود، تا آنجا كه يكي از همين دره ها به خاطر فراواني بوته هاي ارغوان،«ارغوان دره» نام گرفته است. از فروشگاه هاي اطراف حرم امامزاده هاي ياسر و ناصر، مي توانيد انواع صنايع دستي را كه با شاخه هاي ارغوان بافته شده، با قيمت ارزان بخريد. انواع سبد، قاب هاي چوبي، ميزهاي كوچك، چراغ هاي خواب و... محصولات صنايع دستي است كه اهالي روستاي حصار گلستان با چوب ارغوان ساخته اند.
- گياهان كوهي: چاي كوهي دامنه هاي بينالود هم چاي مرغوبي است كه آرامبخشي اش زبانزد است. مي توانيد از دم نوش آويشن هم استفاده كنيد. ارتفاعات اطراف روستاي طرقبه و حصار گلستان پر است از اين گياهان معطر. گياه كاكوتي (آنوخ) هم هست كه مي توان از آن به عنوان طعم دهنده استفاده كرد. «ماست كاكوتي» و «آلوچه هاي جنگلي» هم از ديگر محصول هاي طبيعي اين روستاست.
نكته
حرمت برادر بزرگ تر
بيشتر بدانيد
دو ضريح و يك حاجت
- كتاب «كنزالانساب»، تنها كتابي است كه در آن به نام دو برادر امام رضا (ع) كه در حوالي توس مدفون هستند، اشاره شده است. «كنزالانساب و بحر المصاب در نسب دوازده امام و سادات و امامزادگان» كتابي است به قلم «لوط بن يحيي خزاعي» از نسب شناس هاي مشهور قرن چهارم. تا پيش از اين تحقيقات، اين دو برادر نزد اهالي به «ناصر» و «باصر» مشهور بودند، اما تحقيقات روشن كرد كه نام «باصر» احتمالا اشتباهي است كه به خاطر كتابت غلط، رواج پيدا كرده و نام اصلي برادر ناصر، نه «باصر» و نه «باسر»، بلكه «ياسر» است. در كتيبه امامزاده كه قديمي ترين كتيبه باقيمانده از شكل قبلي بناست، همچنان نام باصر حك شده است.
دو ضريح شبيه به هم
باغچه هاي لاله عباسي
نكته
كتيبه هاي امامزاده
منبع: سرزمين من ش 4
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}